Кулинарни рецепти » Зряла бакла яхния

 Зряла бакла яхния

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зърна от зряла бакла
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме баклата за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден стриваме зърната между пръстите, докато отстраним люспите, и ги изплакваме в няколко води, за да отстраним солта. Заливаме ги с прясна вода и варим на умерен огън.

Когато баклата омекне, посоляваме на вкус и прибавяме запръжката, която сме приготвили от олиото, ситно нарязания лук, червения пипер и размитото в малко вода доматено пюре. Поръсваме готовата яхния със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало