Кулинарни рецепти » Кнедли от картофи с ядки

 Кнедли от картофи с ядки
(Турция)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г картофи
• 4 с.л. булгур
• 1 яйце
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ядки /фъстъци, орехи, бадеми/
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• магданоз, суха чубрица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода.

Заливаме булгура с вода и го варим 15 мин. Отцеждаме и заедно с картофите го прекарваме през месомелачка. Омесваме сместа заедно с яйцето, ситно нарязан магданоз, стрита чубрица, сол и черен пипер на вкус и оформяме от нея топки.

Запържваме в мазнината ситно нарязания лук. Когато стане златист, прибавяме счуканите ядки, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Във всяка от картофените топки правим дупка, която разширяваме толкова, че да можем да сложим поне 1 с.л. от приготвената плънка. След като напълним топките, затваряме отворите с картофено тесто и овалваме кнедлите в брашно.

Изпържваме ги в сгорещената мазнина и ги поднасяме топли с подлучено кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало