Продукти:
• 600 г шунка, нарязана на филийки с дебелина 1,5 см
• 50 г краве масло
• 1 к.ч. кленов сироп
• 60 г дижонска горчица
• 200 г захар
• 70 г горчица на прах
• 25 г нишесте
• 6 яйца
• 250 мл ябълков оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Затопляме грила. Нареждаме шунката на скарата и отгоре я намазваме с кленовия сироп и разтопеното масло /вместо кленов сироп може да използвате течен карамел /. Печем 5 мин обръщаме парчетата, намазваме ги с масло, дижонска горчица и кленов сироп и печем още 3 мин.
В купа смесваме захарта, горчицата на прах и нишестето.
В друга купа разбиваме добре с миксер яйцата.
Объркваме двете смеси, прибавяме оцета и изсипваме сместа в тенджерка с двойно дъно или правим водна баня. Варим соса 10 мин., като бъркаме непрекъснато.
Слагаме шунката върху кухненска дъска, разрязваме всяко парче на четири, подреждаме в плато, заливаме със соса и сервираме това предястие горещо.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...