Кулинарни рецепти » Японски пай

 Японски пай

Продукти:

• 200 г накълцани пилешки гърди
• 8 твърдо сварени яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. нишесте
• 1 с.л. светъл соев сос
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме соевия сос с двата вида вино, прибавяме 2 с.л. нишесте и разбъркваме. Поръсваме накълцаното месо с така приготвената смес и го слагаме на огъня. Варим, докато течността се изпари. После прекарваме горещото месо през месомелачка и го размесваме с останалото нишесте.

Отделяме жълтъците от белтъците и ги стриваме на трохи. Размесваме ги с половината захар. Настъргваме белтъците много ситно и ги смесваме с останалата захар.

Разстиламе ги в обилно намаслен съд, върху тях разпределяме пилешкото месо, а отгоре покриваме с жълтъците. Притискаме повърхността, за да се слепнат пластовете. Варим на пара 15 мин на слаб котлон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало