Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 80 г краве масло
• 50 г разбит хайвер
• 1 зелена салата
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме яйцата както са с черупките надлъжно на две половинки. Внимателно изваждаме жълтъците и ги смесваме с размекнатото масло. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме сместа и пълним с нея яйцата.
Отгоре шприцоваме разбития хайвер и нареждаме яйцата в широка чиния за сервиране върху листа от зелена салата.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...