Продукти:
• 250 г филе от хек или мерлуза
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. майонеза
• 2 кисели краставички
• 1с.л. краве масло
• 10 маслини
• магданоз, горчица, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме яйцата на две половинки и изваждаме жълтъците.
Сваряваме рибата в подсолена вода, обезкостяваме и я нарязваме на дребни парченца, които смесваме със ситно нарязаните магданоз и краставички, майонезата, горчицата и солта.
Пълним яйцата с получената смес, а отгоре покриваме с паяжина от маслото и украсяваме с ивички от маслините.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....