Продукти:
• 8 големи домата
• 250 г печено свинско месо
• 2 моркова
• 1 к.ч. грах
• 1 малка червена чушка
• 1 парченце целина
• 100 г майонеза
• зелеви листа
• оцет, черен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода морковите, целината и граха до омекване. Нарязваме на малки кубчета печеното месо, чушката, морковите и целината, прибавяме отцедения грах, майонезата, оцет, черен пипер и сол и леко разбъркваме.
Отрязваме капачетата на измитите домати, издълбаваме сърцевината с лъжичка и пълним с приготвената смес. Охлаждаме ги и при поднасяне ги нареждаме в блюто покрито със зелеви листа, посоляваме и поръсваме с лимонов сок.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...