Продукти:
• 4 големи домата
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче сирене “Крема”
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• листа от зелена салата
Начин на приготвяне:
Смесваме сиренето със ситно нарязаните магданоз и копър.
Срязваме зигзагообразно доматите и изваждаме семенната им част.
Разпределяме сиренето в получените “чашки”, а отгоре слагаме по половин твърдо сварено яйце, обърнато с върха нагоре.
Другите половинки от яйцата слагаме като столчета под доматите, като ги срязваме откъм върха, за да можем да ги закрепим.
Поднасяме върху листа от зелена салата.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...