Продукти:
• 5 пресни домата
• 150 г майонеза
• 150 г стерилизирани гъби
• 100 г шунка
• 1 глава лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-твърди домати и ги издълбаваме с помощта на малка лъжичка. Посоляваме и оставяме да се отцедят.
Задушаваме в малко вода гъбите, нарязани на филийки, и ги прибавяме към майонезата заедно с шунката и лука, нарязани на кубчета, и 1 с.л. ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и с нея пълним доматите.
С помощта на шприц украсяваме с майонезата и клончета от магданоз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...