Продукти:
• 500 г филе от пушена скумрия
• 100-150 г месо от раци /може от консерва/
• 2 глави лук
• 3-4 червени чушки
• 25-30 маслини
• 1 ч.ч. бяло вино
• олио, оцет или лимонов сок
• черен пипер, лимонова кора, сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки без подправките нарязваме на ситно и объркваме.
Правим сос от виното, олиото, лимоновия сок, черен пипер и малко захар.
Заливаме с него салатата, която сме подредили в салатиера. Покриваме с фолио и оставяме за няколко часа в хладилник.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...