Продукти:
• 500 г филе от пушена скумрия
• 100-150 г месо от раци /може от консерва/
• 2 глави лук
• 3-4 червени чушки
• 25-30 маслини
• 1 ч.ч. бяло вино
• олио, оцет или лимонов сок
• черен пипер, лимонова кора, сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки без подправките нарязваме на ситно и объркваме.
Правим сос от виното, олиото, лимоновия сок, черен пипер и малко захар.
Заливаме с него салатата, която сме подредили в салатиера. Покриваме с фолио и оставяме за няколко часа в хладилник.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...