Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от сьомга по 180 г всяко
• 1 с.л. корен джинджифил
• 2 с.л. лимонов сок
• 25 мл безсолен соев сос
• 2 скилидки чесън
• 1 1/2 ч.л. сусамено олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Попарваме джинджифила, обелваме го и го настъргваме на ситно ренде. Счукваме скилидките чесън.
Смесваме продуктите за маринатата, разбъркваме добре и заливаме рибата. Покриваме я и оставяме за 1 час в хладилника, като периодично обръщаме филетата, за да се напоят добре.
Затопляме скарата на средна степен. Печем рибата 8-10 мин като я обръщаме периодично и я мажем с маринатата.
Доскоро се смяташе, че храната не влияе на самочувствието на болни от артрит. Чуждестранни учени обаче откриха връзката между артрита и поносимостта на хранителните продукти. Ескимосите например не ст...
Прочетох че според моята кръвна група трябва да стана почти вегетарианка, да ям само пилешко, а млечни храни изобщо не се разрешават, препоръчва се соята. От зеленчуците забранени са доматите и чушкит...
Резки промени в хормоналното ниво, безумни хранителни навици, нездравословен начин на живот - в зависимост от тях ние сваляме по различен начин излишните килограми. От не по-малко значение за вталяван...
Няма начин да сте здрави и в добра форма, при положение че се тъпчете с каквото ви попадне, не знаете дали приемате достатъчно витамини с храната си, преяждате, след което гладувате с мисълта да се вт...