Продукти: (за 6 порции) • 1 кг телешки сърца • 500 г спанак • 500 г лук • 1 ч.ч. сметана • половин пакетче краве масло • 2-3 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме сърцата на филийки и ги натриваме с черен пипер и сол. Запържваме ...
Продукти: (за 3-4 порции) • 1 телешки мозък • 250 г киселец • 1 л бяло вино • 1 главичка пресен лук • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме мозъка, махаме кръвните части и корицата и киснем около 1 час във вода, която сменяме до три пъти...
Продукти: (за 3 порции) • 500 г телешки бъбреци • 80 г сланина • 8 малки глави лук • 12 малки пресни картофа • 2 с.л. краве масло • 4 плодчета от хвойна • 5-6 капки джин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на кубчета и я запър...
Продукти: (за 4 порции) • 2 телешки бъбрека • 3 с.л. олио • 1 ч.л. горчица • 3 с.л. бит каймак или сметана • 30 г краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Накисваме бъбреците 2-3 часа в оцет и вода, отцеждаме, изплакваме и ги нарязваме на фили...
Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки бъбрека • 300 г гъби • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • 2 с.л. брашно • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Почистените и измити бъбреци разполовяваме, измиваме и варим в студена подсолена вода. Щом малко поврят, нал...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешки бъбреци • 150 г шунка • 200 г стерилизирани гъби • 1 глава лук • 2-3 с.л. олио • 2 с.л. ракия • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изкисваме бъбреците, измиваме ги и ги нарязваме на малки парченца. ...
Продукти: (за 4 порции) • 2 телешки бъбрека • 2-3 супени лъжици олио • 2 глави лук • 2 супени лъжици брашно • 1 чаена чаша бяло вино • половин чаена чаша гъби • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме бъбреците на малки парчета, осоляваме и пър...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешки дроб • 1 к.ч. бяло вино • 2-3 с.л олио • 1 ч.л. смлян бахар • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме дроба, почистваме го от ципите и го нарязваме на по-дебели парчета. Поръсваме с бахара и черния пипер и зал...
Продукти: (за 4 порции) • 500-600 г телешки дроб • 200-250 г бекон /пушени гърди/ • 2 ч.л. сушен градински чай • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме дроба и го почистваме от ципите. Нарязваме го на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ст...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешки дроб • 1/2 к.ч. олио За соса: • 50 г краве масло • 1 малка глава лук • магданоз, лимонов сок, • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 парчета и изпърж...
Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг черен дроб • 100 г пушена сланина • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • лимонов сок • черен пипер За маринатата: • 1 ч.ч. червено вино • 1 глава лук • 1 морков • 1 парче целина • сол, черен пипер Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешки черен дроб • 300 г лук • 1 к.ч. червено вино • 1 1/2 к.ч. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме черния дроб от ципите и го нарязваме на парченца. В сгорещеното олио запържваме нарязания на тънки ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешки дроб • 50 г олио • сол За соса: • 50 г краве масло • 1 малка глава лук • 1 връзка магданоз • лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 пар...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 телешки език • 1 глава лук • 2 с.л. олио • 1 к.ч. бяло вино • 2 с.л. стафиди • лимонова кора, сол Начин на приготвяне: Изчистваме, измиваме и сваряваме езика. Изваждаме го и го поливаме със студена вода. След това го обелвам...
Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки език • 10-15 главички дребни лукчета /арпаджик/ • половин пакетче краве масло • 1 с.л. брашно • 3 с.л. доматено пюре • 4-5 скилидки чесън • 1 дафинов лист • сух босилек • суха мащерка • черен пипер, сол Начин на при...
Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки език • 2 филии сух бял хляб /без кората/ • 1 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 2 твърдо сварени яйца • 100 г сметана • 10-12 зърна черен пипер • 1 к.л. захар • 2 щипки канела • 2-3 щипки настъргана лимоне...
Продукти: (за 5-6 порции) • 1 език • 1 връзка корени за супа • 1-2 дафинови листа • 1 глава лук • черен пипер и бахар на зърна За соса: • 100 г краве масло • 80 г брашно • 150 мл бяло вино • 200 мл бульон от варенето на езика • 3-4 жълтъка • сокът...
Продукти: (за 5-6 порции) • 500-600 г телешки мозък • 250-300 мл доматен сок /или 2 с.л. доматено пюре, размито във 1 ч.ч. вода/ • 2-3 с.л. коняк • 1-2 с.л. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. оцет • лимонов сок • черен пипер, бахар, сол • мазнина за пърже...
Продукти за 6-7 порции: • 750 г бланширан телешки мозък • 1 пакетче краве масло • 1 1/2 с.л. ябълков оцет • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме мозъка на филийки, които запържваме в малко масло и от двете страни до златисто. Нареждаме г...
Продукти: • 1 телешки език • 1 глава лук • 100 г гъби • 1 морков • 1 парче целина • 40 г краве масло • оцет, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Подбираме млад телешки език, измиваме го и леко посоляваме. Слагаме го да ври до омекване в малко посолен...
Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г шкембе • 2-3 свински крачета • 150-200 г луканков салам • 1 ч.л. червен пипер • 1-2 с.л. краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме шкембето на едри парчета. Варим го с крачетата в топла подсолена вод...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешко шкембе • 1 ч.л. доматено пюре • 1 к.ч. разтопено краве масло • 10-12 зърна черен пипер • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме шкембето. Сваряваме го и го нарязваме на ивички. След то...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг телешко шкембе • 2-3 глави лук • 4 с.л. краве масло /или олио/ • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 3-4 домата • 2-3 зърна карамфил • магданоз, сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме шкембето. Заливаме го със...
Продукти: (за 3 порции) • 300 г брашно • 4 с.л. вода • 1 ч.л. маргарин • 3 жълтъка • 1-2 с.л. галета • 200 г сварен бял дроб /свински, телешки или агнешки/ • 2-3 с.л. разтопено краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Замесваме еластично г...