Продукти: (за 4 порции) • 600 г големи скариди • 1 яйце • 3 с.л. брашно • 3 с.л. галета • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Пускаме скаридите във вряща подсолена вода и варим 15 мин. Изчакваме да изстинат и изваждаме месото от черупките. Овалв...
Продукти: (за 5-6 порции) • 2 кг миди • 1 малка глава целина • 2 малки тиквички • 2 червени люти чушки • 1 кг домати • 2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 4 с.л. зехтин • 1 ч.л. смлян кимион • 2 с.л. смес от ситно нарязани зелени подправки (магданоз, босилек...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава червен лук • 1 скилидка чесън • 1 стрък праз • 1-2 моркова • 1 с.л. олио • 1 ч.ч. ориз • 500 мл месен бульон • 1 к.ч. бяло вино • 250 г месо от раци • 250 г почистени миди • 2 дафинови листа • 1 клонче чубрица • 1 щип...
Продукти: (за 5 порции) • 25 рака • 2-3 корена от магданоз • 2 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Варим магданозените корени 30 мин. Прибавяме живите раци, на които сме изчистили средната перка на опашката и червата. Варим 1 ...
Продукти: (за 10 порции) • 300 г рулца от раци • 300 г гъби • 1 ч.ч. ориз • 1 ч.ч. доматен сос • 1 к.ч. бяло вино • 100 г краве масло • 1 глава лук • 1 корен магданоз • 1 морков • 1 дафинов лист • 50 г настърган кашкавал • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 4 порции) • 30 охлюва • 100 г ориз • половин пакетче краве масло • 1-2 к.ч. прясно мляко • 20-30 лозови листа • черен и червен пипер • копър,сол Начин на приготвяне: Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваж...
Продукти: • 1 кг октопод • 3 домата • 3 с.л. кетчуп • 1 ч.л. захар • 1 глава червен лук • 2 скилидки чесън • 10 зелени маслини • 2 с.л. зехтин • 2 стръкчета розмарин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пущаме октопода във вряща подсолена вода...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г почистени скариди • 150 г настърган кашкавал • 1 домат • 1 ч.ч. течна сметана • 2 с.л. коняк • 1-2 щипки смлян бял пипер • копър, магданоз • сол Начин на приготвяне: Пущаме скаридите в кипяща подсолена вода, прибавяме м...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг замразени скариди • 2 червени пиперки • 1 зелена пиперка • 3 с.л. олио • 1 ч.л.смлян джинджифил • 1 скилидка чесън • 1 ч.л. захар • 3 с.л. соев сос • 1 с.л. бяло вино • 50 г ананас от консерва Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500-600 г замразени чистени скариди • 2 червени пиперки • 1 зелена пиперка • 3 с.л. олио • 1 ч.л. смлян джинджифил • 1 скилидка чесън • 1 ч.л. кафява захар • 3 с.л. соев сос • 1 с.л. бяло вино • 50 г ананас от консерва Начин н...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г почистени скариди • 1 глава лук • 5-6 скилидки чесън • 1 червена пиперка • 3 с.л. зехтин • 1 ч.л. сух риган • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Счукваме чесъна с малко сол и го сипвам...
Продукти: (за 6 порции) • 1 кг скариди • 1 яйце • 50 г сусам • 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме яйцето и го смесваме със сусама. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Потапяме почистените скариди в...
Продукти: (за 3 порции) • 9 рака • 60 г краве масло • 4 с.л. брашно • 8 яйца • 1,5 ч.ч. прясно мляко • 150 г кашкавал • сол Начин на приготвяне: Сваряваме раците и отделяме месото им. Запържваме брашното в сгорещеното масло до златисто, прибавяме мляко...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава целина • 300 г смес от морски дарове /скариди, калмари, миди и др./ • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 1-2 скилидки чесън • 1-2 щипки сушен босилек • 1/2 к.ч. зехтин • 3 с.л. течна сметана • смлян бял пипер, сол Начин на приготвяне...
Продукти: (за 4 порции) • 24 сурови, необелени кралски скариди • 1 по-едра червена чушка • 50 г краве масло • 2 с.л. зехтин • 1 стрък лук • 2 връзки лапад • 2 лимона • прясна мащерка, • магданоз, риган • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Раз...
Продукти: (за 2-3 порции) • 30 миди • 1 глава лук • 2-3 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 4-5 скилидки чесън • 1 к.ч. бяло вино • 8-10 зърна черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Варим мидите на силен огън, докато се разтворят. Изваждаме ги от че...
Продукти: (за 3-4 порции) • 10-15 рака • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, сол Начин на приготвяне: Сваряваме раците, отделяме месото и го нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Щом по...