Продукти: • 750 г мерлуза • 500 г пресни картофи • 4 яйца • 50 г краве масло • 750 мл прясно мляко • 1 морков • 1 парче целина • 1 глава лук • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и варим мерлузата около 20 минути в п...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг прясна дребна речна риба • 6 глави лук • 1 ч.л. червен пипер • 1 дафинов лист • 6-7 зърна черен пипер • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Почистваме и посоляваме рибата. Нарязваме лука на едро и го задушаваме в ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г херинга • 100 г кисели краставички • 4 жълтъка • 150 г хамсия • 120 г лук • 1 маруля • сол Начин на приготвяне: Изчистваме рибата от вътрешностите, опашките и главите, остьргваме и я измиваме. Вадим централната й кост, а...
Продукти: • 500 г едра риба • 2 яйца • 60 г краве масло • 2 яйца • 1 к.ч. бяло вино • 2-3 филии бял хляб • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме рибата в леко подсолена вода, обезкостяваме я и накълцваме месото на ситно. Накисваме хляба...
Продукти: • 1 шаран (около 2 кг) • 1 ч.ч. олио • 3-4 глави лук • 2 домата • 2 лимона • 150 г гъби • 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки • 1 връзка магданоз • естрагон, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата, като оставяме на корема ...
Продукти: • 1 шаран около 2 кг • 250 г кашкавал • 100 г краве масло • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Настъргания кашкавал объркваме с омекналото на стайна температура масло и черния пипер. С тази смес напълваме предварително почистения и осолен шар...
Продукти: (за 4 порции) • 4 риби • 60 г краве масло • 200 г гъби • 2 с.л. олио • 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата и я намазваме с част от маслото. Нарязваме гъбите на дребно и ги задушаваме в олиото. Прибав...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг скумрия • 1 ч.ч. олио • 3 глави лук • 2-3 домата • 10 скилидки чесън • 1 ч.ч. бяло вино • 60-70 г пушено сирене • 50 г сланина • 1 лимон • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата...
Продукти: (за 4-5 порции) • 1 щука /около 1 кг/ • 2 белтъка • 1 к.ч. прясно мляко • 200 г кайма от пилешко месо • 1 глава лук • 1-2 моркова • 1 парче целина • 1 к.ч. олио • 1-2 лимона • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Разрязваме щу...
Продукти: • 2 кг мерлуза или океанска скумрия • 1 кг картофи • 1 непълна ч. ч. олио • 3-4 глави лук • 2 яйца • 100 г кашкавал • 5 с. л. брашно • 2-3 с.л. доматен сок • 1 с. л. червен пипер • 1 връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Обезкост...
Продукти: (за 10 порции) • 2 кг хек • 500 г червени пиперки • 500 г сланина • 3 глави лук • 1 връзка копър • 100 г сметана • 200 г кашкавал • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 20 г сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и заедно съ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 2-3 с.л. олио • 1 морков • 1 парче целина • магданоз, черен пипер • лимонов сок, сок Начин на приготвяне: Посоляваме пъстървите, поръсваме ги с лимонов сок и ги оставяме да престоят 15 мин. След това ги пълним със см...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 40 г краве масло • 2-3 с.л. галета • сол За плънката: • 100 г гъби • 8 маслини • 1 глава лук • 30 г бадеми • 1-2 стерилизирани люти чушлета • оцет, олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Наряз...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 60 г краве масло • 1 връзка магданоз • 1 стрък пресен чесън • 1 к.ч. бяло вино • сол Начин на приготвяне: Смесваме размекнатото масло със ситно нарязаните чесън и магданоз и пълним посолените пъстърви с тази смес. ...
Продукти: (за 2 порции) • 500 г сладководна риба • 125 г смлени орехови ядки • 25 г стафиди • 75 г ситно нарязан лук • 2 с.л. олио • 1 с.л. лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Измиваме рибите и ги посоляваме. Приготвяме плънка от смлените орехи...
Продукти: (за 4 порции) • 4 малки скумрии • 1 глава лук • 2-3 с.л. галета • 2-3 с.л. лимонов сок • 1 кисела ябълка • 30 г краве масло • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме скумриите, като отстраняваме опашките, главите и гръбначната ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 тиквички • 1 връзка зелен лук • 1 с.л. краве масло • 200 г рибно филе • 30 г грис • 2 яйца • 2 домата • 4-5 с.л. зеленчуков бульон • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме на малки ...
Продукти: (за 2 порции) • 4 големи чушки • 1 скилидка чесън • 4 домата • 2 с.л. олио • 50 г ориз • 1 консерва сардели в собствен сос • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изцеждаме сарделите от соса, отстраняваме кост...
Продукти: (за 2 порции) • 2 пъстърви • 4 с.л. доматено пюре • 2-3 дафинови листа • 10 черни маслини • 3 кисели краставички • 2 скилидки чесън • черен пипер, сол • олио за намазване Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме рибите. Натриваме ги отвътр...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг пъстърва • 6 яйца • 1 к.ч. масло • черен пипер • естрагон, магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистените, измити и осолени риби разрязваме в долната част, притискаме ги, за да станат плоски и да се отделят гръбнаците им. Изпъ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 40 г краве масло • 100 г бадемови ядки • 1 к.ч. коняк • 2 портокала • 2-3 скилидки чесън • 1 дафинов лист • 3-4 стръка босилек • 2 стръка джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесваме натрошения да...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 1 к.ч. бяло вино • 1 главичка лук • 1 морков • 1 парче целина • 1 скилидка чесън • 1-2 к.ч. олио • 1 лимон • сол Начин на приготвяне: Посоляваме изчистените пъстърви и ги изпържваме в част от олиото. Наря...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 200 г гъби • 60 г краве масло • 1 ч.ч. бяло вино • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Поръсваме рибите със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Около тях разстиламе печурките, които сме на...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 60 г краве масло • 1-2 к.ч. бяло вино • 1 с.л. брашно • 2 жълтъка • 2 лимона • копър, магданоз • естрагон, сол Начин на приготвяне: Накисваме пъстървите за 10 мин в подсолена и подкиселена с оцет вода. Отцеждаме ...