Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на тиган

Ястия с месо:

Свинско филе с ориз, шунка и гъби

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг свинско филе • 1 к. ч. ориз • 250 г шунка • 250 г гъби • 1 парче кашкавал • 2 глави лук • 2 ч. ч. доматен сос • 1 връзка магданоз • 1 пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Почистваме филето от ципите, нарязв...

Стек с шери и доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки пържоли • 30 г краве масло • 1 глава лук • 100 г доматено пюре • 3 ч. л. шери • 2 с. л. сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В сгорещената мазнина запържваме пържолите от двете страни за 8-10 минути. Изважд...

Телешки медальони с пюре от леща

Продукти: (за 6 порции) • 750 г телешко месо от филето, контра филето или бута • 6 кръгли филийки хляб • 2-3 с.л. брашно • 2 ч.ч. леща • 1 морков • 1 парче целина • 1 глава лук • 1 пакетче краве масло • ½ к.ч. прясно мляко • черен пипер, сол • ма...

Телешки пържоли

Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки пържоли по 150-200 г • 1 яйце • 5 с.л. прясно мляко • 4 с.л. настърган кашкавал • лимонов сок • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Леко начукваме пържолите и ги посоляваме, поръсваме с черен пи...

Телешки рулади

Продукти: (за 4-5 порции) • 4-5 филета • сол, черен пипер • брашно за овалване • мазнина за пържене За плънката: • 100 г шунка • 1 тънък резен сланина • 150 г гъби • 2 твърдо сварени яйца • магданоз Начин на приготвяне: С дървено чукче изт...

Телешки рулца с моцарела

Продукти: • 8 малки много тънки шницела (по 80 г) • 3 с.л. зехтин • 4 парчета шунка • 2 скилидки чесън • 150 г моцарела • 2 ч.л. нарязан розмарин • 2 ч.л. мащерка • 16 листчета градински чай • 2 с.л. краве масло • смлян черен пипер • сол Начин на ...

Телешки филета по градски

Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки филета по 150 г • 1 ч.ч. бира • 2 яйца • 1 филия сух хляб • 1-2 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Начукваме филетата, посоляваме ги и ги киснем около 1 час в бира. След това изц...

Телешко на тиган

Продукти: • 1 кг телешко месо • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 4-5 чушки • 3-4 домата • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Обелваме лука и го нарязваме на...

Телешко с праз по китайски

Продукти: • 1 кг телешко филе • 10 стръка праз • 1 ч.ч. соев сос • 3 к.ч. олио • 8 с.л. вино • 3 с.л. наситнен джинджифил Начин на приготвяне: Нарязваме месото на тънки ивички, а праза – на дребно. Нагорещяваме олиото в голям тиган и щом започне да пуши,...

Телешко с фъстъци

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко месо от бута • 200 г счукани фъстъци • 5-6 с.л. нишесте • мазнина за пържене За маринатата: • 4 с.л. соев сос • 4 с.л. саке (или сухо бяло вино) • 2 ч.л. смлян джинджифил • черен пипер, сол Начин на приготв...

Търновски пържоли с гъби

Продукти: • 5 свински пържоли • 2 чушки • 2 с. л. брашно • 500 г печурки • 1 к. ч. бяло вино • 3-4 с.л. олио • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите с дървено чукче, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Изпържвам...

Филе Миньон

Начин на приготвяне: Нарязваме пържоли от телешко (младо говеждо) месо, намазваме ги с разтопено масло и оставяме да престоят 1 час. Изчистваме и измиваме 300 г гъби и ги режем на ситно. Сваряваме ги в подсолена вода. Запържваме леко 2 с.л. брашно с 3 с.л. масло ...

Фрикадели

Продукти: (за 4-5 порции) • 600 г кайма /смес/ • 3 с.л. олио • 2 яйца • 2-3 с.л. галета • 1 ч.ч. кисело мляко • сол, черен пипер, магданоз Начин на приготвяне: Измесваме добре каймата, като слагаме яйцата, магданоза и останалите подправки. Оформяме дълг...

Цариградски кюфтета

Продукти: (за 2 порции) • 200 г телешко /или говеждо/ месо от ребрата • 100 г тлъсто овче месо • 1 глава лук • 1 морков • 1 картоф • 1 филия сух бял хляб • 1-2 с.л. прясно мляко • 1 с.л. стафиди • 1 яйце • кимион, бахар • магданоз, черен пипер, сол • ма...

Чилийски шницели

Продукти: (за 4 порции) • 2 глави лук • половин връзка магданоз • 600 г телешка кайма (може и смес) • 4 с. л. царевични зърна от консерва • 1 яйце • 2 с. л. галета • 1 ч. л. сладък червен пипер • 1 щипка лютив червен пипер • 4 тънки филийки бял хляб • 2 кис...

Чопкебап

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг агнешко или телешко месо • 600 г млади тиквички • 1 ч.ч. доматен сок • копър, калофер • червен и черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото и го нарязваме на късове. Посоляваме го и го ...

Шведски кюфтенца

Продукти: (за 4 порции) • 400 г смляно говеждо месо • 1 глава лук • 30 г краве масло • 1 филия твърд бял хляб • 1 люта чушка • 150 мл месен бульон • 150 г заквасена сметана • 1 с. л. брашно • магданоз, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Изпър...

Швейцарски шницел

Продукти: • 400 г кайма • 200 г колбас или изрезки от печено месо • 4 картофа • 2 глави лук • 4 яйца • 3-4 с. л. настърган кашкавал • 3 ч. л. горчица • 4 с. л. брашно • червен и черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Кайма...

Шницел по холандски

Продукти: • 500 г кайма смес • 200 г кашкавал • 1 ч. ч. прясно мляко • 2 яйца • 2-3 с.л. брашно • 2-3 с.л.галета • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Към посолената кайма прибавяме черния пипер и млякото, разбъркваме добре и ...

Шницел с гъби и домати

Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко, свинско или овнешко месо от бута • 200 г гъби • 200 г домати • 1 к.ч. олио • 40 г краве масло • 1 ч.ч. доматен сос • чесън, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на 8 шницела, начукваме и посоляваме. Из...

Шницел с шунка и кашкавал

Продукти: (за 1 порция) • 2 тънко отрязани шницела от телешко месо /около 150 г/ • 2 тънки филийки от шунка /около 50 г/ • 1 тънка филийка кашкавал • 1 яйце • 1 с.л. брашно • 1 с.л. галета • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Н...

Шницели от кайма с настърган кашкавал

Продукти: (за 4 шницела) • 500 г кайма /смес/ • 1 ч.ч. настърган кашкавал • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 яйца • 1 к.ч. галета • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Поръсваме каймата с черен пипер и сол на вкус и при непрекъс...

Шницели с пилешки дробчета

Продукти: • 6 парчета шницели (от ябълката) • 2 с. л. брашно • 1 яйце • 3-4 с. л. галета • 4 с. л. олио • 6 варени пилешки дробчета • 6 яйца • 12 рибки аншоа • 1/2 ч. л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Начукваме шницелите, посоляваме и п...

Шницели със задушен лук

Продукти: (за 5 порции) • 750 г телешки шол • 3-4 с.л. олио • 3-4 с.л. брашно • половин пакетче краве масло • 100 г сметана • 500 мл бульон • 500 г лук • 6 големи картофа • 1-2 домата • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на шницели, които п...

назад
Начало