Кулинарни рецепти » Телешко с праз по китайски

 Телешко с праз по китайски

Продукти:

• 1 кг телешко филе
• 10 стръка праз
• 1 ч.ч. соев сос
• 3 к.ч. олио
• 8 с.л. вино
• 3 с.л. наситнен джинджифил

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки ивички, а праза – на дребно. Нагорещяваме олиото в голям тиган и щом започне да пуши, сипваме нарязаните месо и праз. Пържим при непрекъснато бъркане.

Накрая прибавяме виното, соевия сос и джинджифила, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме веднага.

Автор: Гергина Костадинова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало