Продукти: (за 4 порции)
• 4 агнешки филенца /около 600-800 г/
• половин пакетче краве масло
• 4 филии бял хляб
• 1 скилидка чесън
• настъргана кора от половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
За това ястие първо приготвяме специално масло, като счукваме чесъна и го смесваме с 2/3 от маслото, което предварително сме размекнали, прибавяме настърганата лимонова кора, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, омесваме добре, правим руло, завиваме го в пергаментова хартия и оставяме в хладилника да се втвърди.
Разтопяваме в тиган останалото масло и в него запържваме агнешките филенца по 5-6 мин от всяка страна. Същевременно препичаме филийките хляб и ги разпределяме по чиниите. Върху всяка филийка слагаме по едно изпържено филенце и поръсваме с черен пипер и сол.
Изваждаме специалното масло от хладилника, разрязваме го на четири кръгчета и върху всяко филенце слагаме по едно кръгче.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...