Продукти: • 350 г сварен ориз • 200 г ситно накълцано сварено месо • 2 глави лук или 1 стрък праз • 2 яйца • 3 с.л. оли • сол Начин на приготвяне: В силно сгорещено олио запържваме ориза за 10 мин. Добавяме месото и го пържим, докато се зачерви. Заливаме...
Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г кайма • 2 яйца • 3 с.л. галета • 1 ч.ч. кисело мляко • смлян кимион, черен пипер, сол • галета за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Омесваме добре каймата с яйцата, галетата, сол, черен пипер и кимион н...
Продукти: • 500 г свинско месо • 3 обелени краставици • 5 с.л. олио • 4 с.л. соев сос • 4 с.л. вино • 3 щипки сол Начин на приготвяне: Нагорещяваме мазнината в дълбок тиган на силен огън. Щом олиото започне да пуши, сипваме месото, нарязано на хапки, и г...
Начин на приготвяне: Месото се обезкостява и се нарязва напречно на малки пържолки с дебелина 2 см. Пържолките се осоляват с по 20 г сол на 1 кг месо и се оставят в наклонена тавичка. След 6-8 часа, когато се осолят и се отдели част от водата им, се изпържват до зачервяване ...
Продукти: (за 5 порции) • 5 пържоли • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. разтопена мазнина • 30 г краве масло • 5 яйца • 5 зърна черен пипер • смлян черен пипер • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите, за да ги изтъним, поръсваме ги със сол, л...
Продукти: (за 1 порция) • 200 г добре отлежало месо от домашни животни или от дивеч • 1-2 с.л. горски плодове - къпини, боровинки или др. • 1 к.ч. вино от касис • 2-3 гъби • половин глава лук • 1-2 моркова, червен пипер • 1 парче сланина • захар, сол • брашно...
Продукти: (за 2 порции) • 2 пържоли • 2 филии хляб • 50 г шунка • 1 домат или 1 кисела краставичка Начин на приготвяне: Измиваме пържолите, обезкостяваме ги, начукваме ги леко, посоляваме и ги изпържваме или задушаваме. Още топли ги слагаме върху предварителн...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата с олиото и счукания чесън. Прибавяме малко наситнен магданоз, подправяме с черен...
Продукти: (за 2 порции) • 300-400 г шарено свинско месо • 50 г солена сланина • 1 ч.л. червен пипер • 2 глави лук • ½ к.ч. ароматно вино • 1-2 с.л. сметана • 1 скилидка чесън • сол • брашно за овалване • мазнина за пържене Начин на приготвян...
Продукти: • 800 г пържоли без кости • 100 г мас • 1 пакетче краве масло • 300 г малки лукчета • 200 маслини • 200 г гъби • 500 г картофи • 300 г домати • 150 г хляб • 100 мл бяло вино • доматено пюре • сол, черен пипер Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински пържоли • 500 г чушки • 2 с.л. доматено пюре • четвърт пакетче масло • 2 с.л. олио • 1 равна с.л. брашно • 1-2 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме чушките от дръжките и семената и ги на...
Продукти: • 4 свински пържоли • 125 г синьо сирене • 200 мл течна сметана • 4-5 с. л. смлени орехи • 1 щипка канела • 1 щипка смлян бял (черен) пипер • 2 с. л. коняк • сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер....
Продукти: (за 4 порции) • 200 г телешко месо • 200 г шарено свинско месо • 200 г пилешко месо • 400 г картофи • 100 г гъби • 1 глава кромид лук • 1 яйце • 80 г кашкавал • кимион, • суха чубрица • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Из...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг крехко телешко или свинско месо • 1 к.ч. разтопена свинска мас • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • 5 глави лук • 2 с.л. вино • половин пакетче краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязвам...
Продукти: (за 5 порции) • 800 г телешко филе • 200 г сварен телешки мозък • 3 с.л. мас • 3-4 с.л. олио • 2 глави лук • 150 г гъби • 100 г пушени гърди • 2 яйца • 2 зелени чушки • черен и червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязва...
Продукти: • 4 котлета • 1 с.л. горчица • 3-4 глави лук • 2-3 кисели ябълки • 1 щипка смляно индийско орехче • сол на вкус • олио за пържене Начин на приготвяне: Начукваме котлетите, леко посоляваме и ги намазваме с горчица. Сгорещяваме олиото, поизпър...
Продукти: (за 4-5 порции) • 800 г свинско месо • 3 яйца • 100 г сух бял хляб /само средата/ • 100 г ориз • 10-12 зърна черен пипер • 1 с.л. стрита чубрица • 1 сухо червено люто чушле • 50 г галета • 1 ½ к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: ...
Проукти: (за 6 порции) • 6 свински пържоли • 4 ябълки • 1 к.ч. зехтин /или олио/ • 1 ч.ч. бяло вино • канела, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Запържваме пържолите за 10 мин в сгорещения зехтин, посоляваме ги, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното...
Продукти: (за 4 порции) • 12 обезкостени свински котлетчета (около 800 г) • 1 ябълка • 3-4 с.л. брашно • 1 яйце • 3-4 с.л. галета • черен пипер, сол • олио за пържене За соса: • 4 с.л. кетчуп • 2 с.л. сос „Уорчестър” (или друг готов сос) • 1 ч.л. г...
Продукти: • 500 г бон филе • 100 г кашкавал • 100 г бекон • 1 кисела краставичка • 1 яйце • брашно и галета за овалване • черен пипер • подправка за скара • сол Начин на приготвяне: Разрязваме парчето бон филе и го разтваряме като книга. Внимателно...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско месо за шницели /4 шницела/ • 1 к.ч. олио • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 100 г сметана • 1 лимон • половин пакетче краве масло • червен и черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Начукваме шницелите, ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г обезкостено свинско месо • 2 глави лук • 3 с. л. олио За маринатата: • 3 с. л. соев сос • 3 с. л. бяло или червено вино • 50 г пресен джинджифил Начин на приготвяне: С остър нож нарязваме месото на лентички с дължи...
Продукти: • 500 г свинско бонфиле • 1 с.л. олио • 1 с.л брашно • 1 с.л. мед • 2 глави червен лук • 400 мл пилешки бульон • 4 с.л. боровинков сос • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Овкусяваме брашното със сол и черен пипер и поръсваме нарязаните ...
Продукти: (за 4 порции) • 400 свинско месо от бута • 400 г тиква • 4 с.л. соев сос • 2 с.л. десертно бяло вино • 2-3 с.л. нишесте • 2-3 с.л. оризово брашно • 1 белтък • олио за пържене За соса: • 500 мл рибен бульон • 3 с.л. захар • 2 с.л. десерт...