Кулинарни рецепти » Свинско с тиква

 Свинско с тиква
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 свинско месо от бута
• 400 г тиква
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. десертно бяло вино
• 2-3 с.л. нишесте
• 2-3 с.л. оризово брашно
• 1 белтък
• олио за пържене

За соса:

• 500 мл рибен бульон
• 3 с.л. захар
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, отстраняваме семената и я нарязваме на кубчета. Заливаме я със соса, приготвен от изброените продукти, захлупваме и варим на слаб огън, докато поеме ароматите.

Овалваме сварената тиква последователно в нишестето, разбития белтък и оризовото брашно и пържим 2-3 мин в силно сгорещено олио.

Нарязваме месото на ивички, които потапяме за 20 мин в марината от соевия сос и виното. После го овалваме в нишесте и пържим в силно сгорещено олио, докато месото стане хрупкаво.

Поднасяме свинското с изпържената тиква.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало