Кулинарни рецепти » Телешки рулца с моцарела

 Телешки рулца с моцарела

Продукти:

• 8 малки много тънки шницела (по 80 г)
• 3 с.л. зехтин
• 4 парчета шунка
• 2 скилидки чесън
• 150 г моцарела
• 2 ч.л. нарязан розмарин
• 2 ч.л. мащерка
• 16 листчета градински чай
• 2 с.л. краве масло
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме шницелите, подсушаваме ги и ги намазваме с 2 с.л. зехтин. Начукваме ги леко и подправяме със сол и черен пипер.

Разполовяваме парчетата шунка, а моцарелата нарязваме на тънки сламки. Слагаме върху шницелите шунка, моцарела, смачкан чесън, подправки и по 2 листчета градински чай. Завиваме ги на рулца, които закрепваме с клечки за зъби.

Загряваме маслото и останалия зехтин и пържим рулцата 8-10 мин от всички страни.

Изваждаме ги, а в останалия сок можем да добавим 40 мл бяло вино, 100 мл бульон и леко да го сварим. После да прибавим 100 мл сметана и да кипнем.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало