Кулинарни рецепти » Телешки рулца с моцарела

 Телешки рулца с моцарела

Продукти:

• 8 малки много тънки шницела (по 80 г)
• 3 с.л. зехтин
• 4 парчета шунка
• 2 скилидки чесън
• 150 г моцарела
• 2 ч.л. нарязан розмарин
• 2 ч.л. мащерка
• 16 листчета градински чай
• 2 с.л. краве масло
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме шницелите, подсушаваме ги и ги намазваме с 2 с.л. зехтин. Начукваме ги леко и подправяме със сол и черен пипер.

Разполовяваме парчетата шунка, а моцарелата нарязваме на тънки сламки. Слагаме върху шницелите шунка, моцарела, смачкан чесън, подправки и по 2 листчета градински чай. Завиваме ги на рулца, които закрепваме с клечки за зъби.

Загряваме маслото и останалия зехтин и пържим рулцата 8-10 мин от всички страни.

Изваждаме ги, а в останалия сок можем да добавим 40 мл бяло вино, 100 мл бульон и леко да го сварим. После да прибавим 100 мл сметана и да кипнем.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало