Продукти:
• 300 г почистена тиква, нарязана на кубчета
• 2 големи ябълки
• 50 г стафиди
• 150 г маринована риба
• 50 г обелени, печени тиквени семки
• 2 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. горчица
• сок от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме тиквата за 15 мин във вряща вода, отцеждаме я и оставяме да се охлади. Накисваме стафидите за 30 мин в хладка вода, после ги отцеждаме.
Обелваме ябълките, почистваме ги, нарязваме на кубчета и ги поръсваме с лимонов сок. Веднага прибавяме към тях тиквата, стафидите и почистената и нарязана на парченца риба.
От зехтина или олиото, горчицата и сметаната, черния пипер и малко сол приготвяме заливка, с която подправяме салатата. Всяка порция поръсваме с тиквени семки.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...