Кулинарни рецепти » Леща по селски

 Леща по селски

Продукти:

• 250 г леща
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Изсипваме лещата в 600 мл хладка вода и слагаме тенджерата на огъня. След като кипне, варим още 15 мин, изхвърляме водата и наливаме 500 мл нова вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и връщаме на огъня.

След 5-6 мин добавяме главите чесън, измити добре, но необелени. Варим, докато лещата стане гъста.

Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме в него за 30-40 секунди червения пипер. Изсипваме го върху лещата, поръсваме с чубрицата и варим още 5-6 минути.

Автор: Златка Лозанова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало