Кулинарни рецепти » Лютеница с червено цвекло

 Лютеница с червено цвекло

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 6 кг червени чушки
• 5 кг червени домати
• 500 г моркови
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме цвеклото, обелваме го и го смиламе с машинката за месо. Опичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе. Сваряваме морковите и ги смиламе, доматите попарваме с топла вода, обелваме и смиламе, почистения чесън пасираме.

Слагаме доматите да врят, като бъркаме непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сипваме всички приготвени зеленчуци и варим още 10 минути. Прибавяме оцета, олиото, захарта и продължаваме да бъркаме до пълното сгъстяване на сместа.

Накрая слагаме пасирания чесън и варим, докато остане на мазнина. Горещата смес насипваме в буркани, затваряме и стерилизираме около 10 минути.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало