Продукти:
• 5 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 3 кг червени домати
• 2 глави чесън
• 3 ч.ч. олио
• 2 с.л. захар
• 1 връзка магданоз
• подправки, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе домати и варим, докато се сгъстят и обемът им намалее на 1/3 от първоначалния.
Изпичаме чушките и патладжаните, нарязваме ги на парчета и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме към топлия доматен сос, объркан със счукания чесън. Варим, докато сместа се сгъсти толкова, че като прекараме лъжица отгоре, тя да оставя видима следа.
Наливаме олиото, посоляваме, подправяме на вкус, а после насипваме в буркани и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...