Кулинарни рецепти » Лютеница с патладжани

 Лютеница с патладжани

Продукти:

• 5 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 3 кг червени домати
• 2 глави чесън
• 3 ч.ч. олио
• 2 с.л. захар
• 1 връзка магданоз
• подправки, сол

Начин на приготвяне:

Смиламе домати и варим, докато се сгъстят и обемът им намалее на 1/3 от първоначалния.

Изпичаме чушките и патладжаните, нарязваме ги на парчета и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме към топлия доматен сос, объркан със счукания чесън. Варим, докато сместа се сгъсти толкова, че като прекараме лъжица отгоре, тя да оставя видима следа.

Наливаме олиото, посоляваме, подправяме на вкус, а после насипваме в буркани и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало