Кулинарни рецепти » Лютивка с много чесън

 Лютивка с много чесън

Продукти:

• 1 кг леко люти чушлета
• 20 глави чесън
• 1 бутилка оцет
• 3 ч.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. “Вегета”
• 3 щипки индийско орехче
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Запичаме леко чушлетата от всички страни и ги почистваме от дръжките и семената. Смиламе ги с машинка за месо заедно с чесъна чесъна. Добавяме оцета, олиото и солта. Бъркаме, като постепенно прибавяме наситнения магданоз и подправките.

Щом получим гладка смес, посоляваме на вкус и разсипваме в малки бурканчета. Затваряме с херметически капачки и съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало