Кулинарни рецепти » Домашна апетитка

 Домашна апетитка

Продукти:

• 1,5 кг червени чушки
• 750 г домати
• 400 г патладжани
• 150 мл олио
• сол на вкус
• 2 глави чесън
• магданоз
• 2-3 люти чушлета

Начин на приготвяне:

Изпичаме и почистваме чушките и патладжаните, доматите нарязваме ситно. Смесваме ги с нарязаните чушки и ситно нарязаните патладжани, пасирания чесън и наситнените люти чушлета. Разбъркваме хубаво и добавяме олиото и сол на вкус, отново разбъркваме.

Насипваме апетитката в буркани, отгоре слагаме пласт ситно нарязан магданоз, затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути от завирането.

Автор: Жечка Александрова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало