Кулинарни рецепти » Лютеница с ядки

 Лютеница с ядки

Продукти:

• 8 скилидки чесън
• 8-10 с. л. едро счукани орехови ядки
• 5 люти чушлета
• 3 кг червени домати
• 80 черни маслини без костилките
• 200 г кашкавал (или пушено сирене)
• 1 връзка мащерка
• 400 мл зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме ореховите ядки в тиганче без мазнина до златисто и ги оставяме да изстинат. Обелваме чесъна. Нарязваме едро лютите чушлета. Обелваме доматите.

С пасатора пасираме на пюре чесъна, доматите, чушлетата, маслините, едро настъргания кашкавал или пушено сирене. Добавяме към пюрето зехтина и варим 1/2 час на огъня.

Сваляме от огъня и прибавяме ситно нарязаната мащерка, ореховите ядки и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре.

Насипваме сместа в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало