Кулинарни рецепти » Шаран с лук и сини сливи

 Шаран с лук и сини сливи

Продукти:

• 1 шаран около 1,5 кг
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 ч. л. вегета
• 2 с. л. царевично брашно
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 15-20 сухи сини сливи
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измития шаран оставяме да се отцеди. Правим върху него няколко нареза с остър нож. Смесваме вегетата и брашното и овалваме рибата. Поръсваме с черен пипер и сол нарязания на филийки лук, разбиваме и оставяме да омекне.

В тава, намазана с олио, слагаме 1/3 от лука, а върху него шарана, в чийто корем сме сложили част от останалия лук. С третата част от лука покриваме шарана. Около него нареждаме сливите, предварително полусварени. Заливаме с олиото и виното и печем в силно загрята фурна.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало