Продукти:
• 4 кг камби
• 1 кг карфиол
• 500 г зелени домати
• 250 г люти чушлета
• 250 г моркови
• 100 г листа от целина
• 1 л оцет
• 800 мл вода
• 100 г захар
• 50 г мед
• 250 г сол
• 15 зърна черен пипер
• 6 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семенната част, накъсваме карфиола на розички, а морковите нарязваме на колелца.
Сваряваме марината от водата, оцета, захарта, солта, меда и подправките. Бланшираме в нея зеленчуците за 2-3 мин. После сваляме съда от котлона и оставяме зеленчуците да киснат една нощ в маринатата.
На другия ден пълним камбите с нарязаните зеленчуци и ги подреждаме плътно в буркани с отворите нагоре. Заливаме с изстиналата марината и съхраняваме на хладно. Не стерилизираме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...