Кулинарни рецепти » Карфиол с пикантна заливка

 Карфиол с пикантна заливка

Продукти:

• 1 карфиол
• 100 г галета
• 2 с. л. пилешка супа (на прах)
• 2 к. л. горчица
• 2 с. л. майонеза
• 2 с. л. вода

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, които топим последователно във вода, в галета и накрая в пилешката супа. Подреждаме ги в предварително намазнена тавичка.

Приготвяме сос от майонезата, горчицата и водата и заливаме зелето. Покриваме с алуминиево фолио и печем 10 минути на 180 градуса. Сваляме фолиото и допичаме още 10 минути.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало