Кулинарни рецепти » Макарони с канелен крем

 Макарони с канелен крем

Продукти:

• 400 г дребни макарони
• 250 г мека извара
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л. захар
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Пускаме макароните в голямо количество подсолена вода и варим десетина минути. После ги изплакваме със студена вода и отцеждаме.

Разбиваме изварата заедно с разтопеното масло, захарта и канелата. Разреждаме със затоплено прясно мляко, докато получим гладък умерено гъст сос.

Заливаме макароните с така приготвения сос, разпределяме в чиниите за сервиране и поднасяме веднага. По желание можем да поръсим с карамелизирани ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало