Продукти: (за 4 порции)
· 200 г макарони
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. мед
· 40 г краве масло
· 3 с.л. смлени орехови ядки
· канела, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцежаме, заливаме ги с разтопеното масло и разбъркваме.
Разтваряме меда в затопленото мляко, прибавяме орехите и кипваме на огъня. После ароматизираме с канела.
Разстиламе макароните в намаслена тавичка, заливаме с горещата медена смес и запичаме 5-6 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...