Кулинарни рецепти » Юфка с конфитюр

 Юфка с конфитюр

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г юфка
· 3 ч.ч. прясно мляко
· 4 яйца
· 60 г краве масло
· 3 с.л. захар
· 2 к.ч. конфитюр
· 1 щипка канела
· 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Възвираме 1 л леко подсолена вода и сваряваме юфката. Прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода.

Размесваме я с конфитюра, който леко сме разредили с вода. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме с бъркане на тънка струйка топлото мляко. Слагаме тази смес в съд с вода и я сгъстяваме на водна баня, бъркайки непрекъснато в една посока. Ароматизираме с ванилията.

Изсипваме юфката в намаслена тавичка, заливаме я с приготвения сос и запичаме в умерена фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар, която сме размесили с канелата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало