Продукти: (за 4 порции)
· 250 г юфка
· 1 л прясно мляко
· 4 яйца
· 3 с.л. грис
· 1 ч.ч. захар
· 3 с.л. разтопено краве масло
· пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката във вряща леко подсолена вода и я отцеждаме. Разстиламе я в намаслена тавичка и я запичаме до леко порозовяване.
Разбиваме с миксер яйцата на пяна, смесваме ги с маслото, гриса и млякото и заливаме юфката. Печем в силна фурна до равномерно поруменяване и пълно поемане на течността.
Нарязваме пудинга щом изстине и го наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...