Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч. брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето с киселото мляко и при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Сипваме брашно, докато получим гъста каша.
В тесен съд сгорещяваме голямо количество олио. С чаена лъжичка гребваме от тестото и пържим на маслена баня до златисто.
Отцеждаме ущипците и ги поднасяме със сирене или ги заливаме със сироп, приготвен от 1 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...