Кулинарни рецепти » Леща огретен

 Леща огретен

Продукти:

• 2 ч.ч. леща
• 2 глави лук (2 връзки зелен лук)
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 150 г едро настърган кашкавал
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме лещата заедно с нарязания ситно лук, нарязания на колелца морков, олиото, скилидките чесън и сол на вкус. Сварената леща отцеждаме и изсипваме в тавичка.

Всички останали продукти разбъркваме - кисело мляко, брашно, кашкавал, чубрица, черен пипер, и заливаме лещата в тавичка. Печем огретена, докато заливката се запече.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало