Кулинарни рецепти » Картофени кюфтета с грис

 Картофени кюфтета с грис

Продукти:

• 2 кг картофи
• 100 г грис
• 2 филии хляб
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Слагаме ги в тензух и изцеждаме добре. Разрохкваме ги, посоляваме и изсипваме в чиния.

Сваряваме гриса с прясното мляко при непрекъснато бъркане, докато се получи гъста каша, която изсипваме върху картофите и бързо размесваме. Потапяме ръцете си в студена вода и месим тестото, докато стане гладко и започне да се отделя от съда, без да полепва.

Нарязваме хляба на дребни кубчета и ги запържваме в маслото. Оформяме с мокра ръка кюфтета, които пълним с изпържени кубчета хляб. Варим ги в подсолена вода 15-20 мин. Сервираме ги към ястия със сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало