Кулинарни рецепти » Картофени кюфтета с грис

 Картофени кюфтета с грис

Продукти:

• 2 кг картофи
• 100 г грис
• 2 филии хляб
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Слагаме ги в тензух и изцеждаме добре. Разрохкваме ги, посоляваме и изсипваме в чиния.

Сваряваме гриса с прясното мляко при непрекъснато бъркане, докато се получи гъста каша, която изсипваме върху картофите и бързо размесваме. Потапяме ръцете си в студена вода и месим тестото, докато стане гладко и започне да се отделя от съда, без да полепва.

Нарязваме хляба на дребни кубчета и ги запържваме в маслото. Оформяме с мокра ръка кюфтета, които пълним с изпържени кубчета хляб. Варим ги в подсолена вода 15-20 мин. Сервираме ги към ястия със сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало