Кулинарни рецепти » Сос Винегрет със зеленчуци

 Сос Винегрет със зеленчуци

Продукти:

• 400 г стръкове от целина
• 1 малка главичка лук
• 1 малка кисела краставичка
• 1 твърдо сварено яйце
• 4-5 зелени маслини
• 4-5 черни маслини
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. каперси
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнен зелен лук
• 1 ч.л. захар
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината на парченца по 10 см и варим за 20-30 минути, след което ги изваждаме от водата и оставяме да изстинат. Всички останали продукти наситняваме на ситно и объркваме.

Изстиналите стръкове от целина нареждаме в плоска чиния и заливаме със соса, може да допълним отгоре с варени моркови и картофи.По желание поръсваме с наситнен копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало