Продукти:
• 400 г стръкове от целина
• 1 малка главичка лук
• 1 малка кисела краставичка
• 1 твърдо сварено яйце
• 4-5 зелени маслини
• 4-5 черни маслини
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. каперси
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнен зелен лук
• 1 ч.л. захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на парченца по 10 см и варим за 20-30 минути, след което ги изваждаме от водата и оставяме да изстинат. Всички останали продукти наситняваме на ситно и объркваме.
Изстиналите стръкове от целина нареждаме в плоска чиния и заливаме със соса, може да допълним отгоре с варени моркови и картофи.По желание поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...