Продукти:
• 300 г галета
• 100 г захар
• 150 г маргарин
• 500 г къпини
• 1с.л. лимонов сок
• 50 г пудра захар
• 30 г орехи
Начин на приготвяне:
Запържваме половината захар и галетата в маргарина, като бъркаме непрекъснато. Посипваме къпините с останалата захар, добавяме чаша вода и загряваме на слаб огън.
Смесваме двете части и с лъжица ги прехвърляме в съда за сервиране. Изстудяваме за няколко часа. Поливаме с лимонов сок, смесен със пудра захар и посипваме със счукани орехи.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...