Кулинарни рецепти » Щрудел със стъргано тесто

 Щрудел със стъргано тесто

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 3 яйца
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• половин пакетче канела
• 1 кг ябълки
• 1 к.ч. счукани орехи
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги смесваме с канелата, счуканите орехови ядки и малко захар. Отделно разбиваме маслото с останалата захар до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата и брашното, пресято с бакпулвера. Замесваме тесто, което разделяме на две части.

Едната част разточваме на кора, която разстиламе на дъното на намаслена тавичка. Отгоре разпределяме ябълковата смес. Върху ябълките на едро ренде настъргваме останалото тесто. Печем сладкиша в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме готовия щрудел с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало