Кулинарни рецепти » Баница със сини сливи

 Баница със сини сливи

Продукти:

• 300-400 г сини сливи
• 500 г брашно
• 30 г мая
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. ром
• карамфил, канела

Начин на приготвяне:

Разбиваме содата в киселото мляко, прибавяме 5-6 с.л. пудра захар, 2 предварително разбити яйца, размитата в малко топла вода мая и брашното. Замесваме от продуктите меко тесто и го оставяме да втаса.

Измиваме сливите, разделяме ги на две и почистваме костилките. След това ги накисваме в ром, в който сме поръсили по малко пудра захар, канела и карамфил.

Разточваме втасалото тесто на две кори и с едната застиламе дъното на намаслена тавичка. Отгоре разстиламе сливите. Поръсваме с още малко пудра захар, карамфил и канела и покриваме с другата кора.

Намазваме баницата с третото разбито яйце и печем в умерена фурна. Разрязваме готовата баница на ромбове или на квадрати.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало