Кулинарни рецепти » Щрудел с орехи

 Щрудел с орехи

Продукти:

• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 бакпулвер
• 500 г брашно
• 500 г ябълки
• 100 г счукани орехови ядки
• 100 г кристална захар
• канела

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар. Прибавяме последователно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто, което разделяме на две части. Едната част разточваме на кора, която разстиламе на дъното на намаслена и посипана с брашно тавичка.

Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги смесваме с кристалната захар, счуканите орехови ядки и малко канела. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху тестото в тавата. Отгоре с помощта на едро ренде настъргваме останалото тесто. Печем щрудела в умерена фурна. Поднасяме го, поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало