Кулинарни рецепти » Щрудел с орехи

 Щрудел с орехи

Продукти:

• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 бакпулвер
• 500 г брашно
• 500 г ябълки
• 100 г счукани орехови ядки
• 100 г кристална захар
• канела

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар. Прибавяме последователно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто, което разделяме на две части. Едната част разточваме на кора, която разстиламе на дъното на намаслена и посипана с брашно тавичка.

Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги смесваме с кристалната захар, счуканите орехови ядки и малко канела. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху тестото в тавата. Отгоре с помощта на едро ренде настъргваме останалото тесто. Печем щрудела в умерена фурна. Поднасяме го, поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало