Кулинарни рецепти » Пирог с орехи

 Пирог с орехи

Продукти:

• 150 г сухар
• 15 ореха
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 5 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 1 ванилия
• 1-2 с.л. галета
• сладко или плодов сироп
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сухарите в горещото мляко и разбъркваме. При непрекъснато бъркане прибавяме захарта, разтопеното масло, смлените орехи, отделените жълтъци и ванилията. Накрая внимателно слагаме и разбитите с малко сол белтъци.

Намазваме с масло, дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и изсипваме в нея приготвената смес. В тенджера под налягане изсипваме 2 ч.ч. вода, слагаме скарата, а върху нея - захлупената тенджерка. Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Отстраняваме я от огъня 5 мин след като започне да съска.

Поднасяме пирога със сладък плодов сироп или със сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало