Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 250 г пушени свински ребра
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън.
След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме да варим, докато месото по ребрата омекне.
Изваждаме ребрата, отделяме месото, нарязваме го на малки хапки и го връщаме в чорбата.
В олиото задушаваме ситно нарязания лук, към който прибавяме брашното. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме запръжката, като разбъркваме с дървена лъжица.
Поднасяме чорбата, поръсена със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...