Продукти:
• 600-700 г шарено свинско месо
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 стръка праз
• 1 морков
• 3-4 картофа
• 1 люта чушка
• 1 с.л. ориз
• 3-4 с.л. доматен сок
• 1 л зелев сок
• магданоз
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещеното олио.
Наливаме 1-2 ч.ч. топла вода, прибавяме ситно нарязаните морков, картофи и праз, както и лютото чушле. Сипваме доматения сос и варим на умерен огън, докато продуктите омекнат.
Накрая наливаме зелевия сок, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и варим още десетина минути. По желание застройваме готовата супа с 1-2 яйца.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...