Продукти:
• 1 л водка
• 400 г зелени орехчета
• 400 г захар
• 10 костилки от праскови
• 2-3 карамфил
• 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Срязваме орехчетата на четири и ги заливаме с водката. Оставяме да престоят на слънце 1 месец. Прецеждаме и прибавяме захарта, костилките от праскова, карамфила и канелата.
Разбъркваме, за да се стопи захарта и оставяме сместа да престои още 1 седмица, като всеки ден разклащаме съда.
Накрая прецеждаме и наливаме в стъклени бутилки, които затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...