Кулинарни рецепти » Пияни яйца

 Пияни яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 8 яйца
· 2 с.л. разтопено краве масло
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 1 ч.ч. бяло вино
· 1 ч.л. брашно
· 1 дафинов лист
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме подправките във виното, кипваме го и внимателно сипваме яйцата в него. След като се забулят, ги изваждаме, а винената смес варим още 5-6 минути.

Размиваме брашното със съвсем малко вода и заедно с разтопеното масло го прибавяме към виното. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Подправяме готовите яйца със сол и черен пипер, разпределяме ги в чиниите за сервиране и заливаме с винения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало