Продукти:
• 2 кг кайсии
• 2 кг захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Разполовяваме кайсиите и изваждаме костилките. Начукваме ядките и заедно с лимонената киселина ги добавяме към кайсиите. Разбъркваме сместта и оставяме 24 часа да престои.
Прецеждаме плодовете и варим сока до сгъстяване. Още горещ го наливаме в сухи бутилки.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...