Продукти:
• 2 кг дюли
• 1 л гроздов сок
• 1,5 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Нарязваме дюлите на резенчета. Наливаме, че да ги покрие и варим на слаб котлон, докато дюлите омекнат. Прецеждаме сока през марля.
Прибавяме гроздовия сок и захарта и варим на силен котлон, докато сиропът се сгъсти. Пет минути преди да го отстраним от огъня прибавяме разтвореното в малко топла вода лимонтузу.
Наливаме горещия сироп в сухи бутилки и веднага затваряме херметически.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...