Кулинарни рецепти » Швепс от бъз

 Швепс от бъз

Продукти:

• 8 бъзови съцветия
• 4 лимона
• 2 кг захар
• 10 л вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме лимоните на ситно, като ги почистваме от семената. Откъсваме бъзовите цветчета от дръжките, измиваме ги и ги сипваме при лимоните. Наливаме водата, към която сме прибавили захарта, и разбъркваме много добре.

Първия ден бъркаме много често, а след това – 4-5 пъти дневно, докато захарта се разтопи напълно. Държим сместа в открит съд 48 часа, след което я прецеждаме през двойна марля и я наливаме в стъклени бутилки, без да ги пълним догоре.

Затваряме добре и държим на хладно. Швепсът трябва да се изпие до 20-ия ден, за да не ферментира.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало